Objavljeno 5. 5. 2021
Webinar: Kako dosegati učne cilje z e-izobraževanjem

DOBA Fakulteta vabi na brezplačni webinar, kjer bodo predstavili, kako z e-izobraževanjem dosegati učne cilje, kako se spreminja vloga visokošolskega učitelja in kakšne izkušnje z e-izobraževanjem imajo študenti. Webinar, ki ga bo vodila direktorica DOBE Jasna Dominko Baloh, bo potekal v torek, 11. maja 2021 , ob 11. uri. Več o vsebini ter prijavi najdete na tem spletnem naslovu.

 

Objavljeno 19. 4. 2021
Izkoristite brezplačno svetovanje za zaposlene

Zaposleni, na portalu https://zaznanje.si najdete kontakte izkušenih svetovalcev iz različnih krajev po Sloveniji, ki vam lahko pomagajo: pri pregledu znanj in spretnosti, ki jih že imate, pri načrtovanju vaše osebne in karierne poti, ter pri načrtovanju naslednjih korakov na vaši karierni poti.
Ste delodajalec? Svetovalci vam lahko pri razvoju kadrov pomagajo: pri analizi potreb po izobraževanju in usposabljanju, popisu in vrednotenju kompetenc zaposlenih, izdelavi portfolija, ter pri pripravi načrta izobraževanja oziroma razvoja kariere zaposlenih.

 

Objavljeno 19. 4. 2021
Aprilske e-Novičke Andragoškega centra Slovenije

Izšle so aprilske e-Novičke Andragoškega centra Slovenije. Osvetljujejo dogajanje v izobraževanju odraslih doma in v mednarodnem okolju. V tokratni izdaji preberite o mednarodni kampanji #weareALE in prvih načrtih za TVU 2021, ter se seznanite z zanimivimi zgodbami iz rubrike Migracije in izzivi večkulturnosti, Novi koronavirus in mi ter Kotiček je vaš.

 

Objavljeno 13. 4. 2021
Brezplačni tečaj Spletni in spretni - Orodja za delo na daljavo

Zaradi velikega povpraševanja po tečaju Spletni in spretni - Orodja za delo na daljavo, bodo na Srednji ekonomski šoli Roška v mesecu maju tečaj ponovili. Vabljeni odrasli, starejši od 45 let, zaposleni in brezposelni. Tečaj bo trajal 40 ur in ga bodo izvedli v 7 srečanjih. Prijave so možne do 20. 4. na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na telefonu 040 607 135.

 

Objavljeno 7. 4. 2021
Najava razpisa ASI – nova sredstva za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je na spletni strani objavil novico o novem razpisu v okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI, na katerem bodo podjetja lahko pridobila sredstva za usposabljanja svojih starejših zaposlenih, s poudarkom na usposabljanjih iz digitalnih veščin. Skupna okvirna višina razpoložljivih nepovratnih namenskih sredstev JR ASI 2021 bo 4.7 milijona EUR. Vlogo pa bo možno oddati od 19. do 23. 4. 2021.

Podrobneje bo vsebina razpisa predstavljena 13. in 15. aprila 2021 na informativnih e-delavnicah. Prijava na delavnici.

 

 Objavljeno 2. 4. 2021
Izšla spomladanska izdaja angleških e-Novičk Andragoškega centra Slovenije

V spomladanski izdaji angleških e-Novičk predstavljamo dejavnosti na področju izobraževanja odraslih v Sloveniji in širše. Med drugimi akcijami smo se pridružili petletni kampanji „Mi smo ALE“, ki se je začela 22. marca, in bo povezala privržene učenju in izobraževanju odraslih iz vsega sveta. Poročamo o izdaji priročnikov in publikacij, ter o začetku izvajanja javne službe. Preberite tudi druge članke in spoznajte vključevanje slovenskih projektov v evropski izobraževalni prostor.

  

Objavljeno 17. 3. 2021
Tretja letošnja številka e-Novičk

V marčevski številki e-Novičk Andragoškega centra Slovenije predstavljamo novice iz domačega in mednarodnega dogajanja na področju izobraževanja odraslih. Poročamo o virtualnem obisku nizozemske delegacije predstavnikov ministrstva za šolstvo, kulturo in znanost ter občin, ki jih je zanimal slovenski pristop za razvoj kakovosti izobraževanja odraslih, ter o okrogli mizi z naslovom Glas raziskovalcev: Vzgoja in izobraževanje v času pandemije, ki jo je organizirala Zveza društev pedagoških delavcev Slovenije. V novi tematski rubriki lahko preberete zanimive prispevke na temo Migracij in izzivov večkulturnosti, zanimive prispevke pa objavljamo tudi v drugih rubrikah.

  

 Objavljeno 18. 12. 2020
Pridobite novodobna poslovna znanja in veščine na brezplačnih e-delavnicah

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije v sklopu Kompetentna Slovenije izvaja serijo brezplačnih e-delavnic in usposabljanj, namenjenih vsem zaposlenim, vodjem in kadrovskim delavcem, ki v delavnicah na določeno temo vidijo priložnost za razvoj svoje kariere in kariere svojih zaposlenih. Usposabljanja so namenjena krepitvi mehkih veščin in podjetniških znanj na področjih, ki so opredeljena kot kompetence prihodnosti. Seznam prihajajočih usposabljanj je objavljen na spletni strani.