Objavljeno 11. 1. 2021
Forum o učenju in izobraževanju za vključujočo večkulturno družbo

Pridružite se Forumu o učenju in izobraževanju za vključujočo večkulturno družbo, kjer bodo strokovnjaki, prostovoljci in drugi udeleženci obravnavali problematiko migracij ter izzive vključujoče večkulturne družbe, ki temelji na strpnosti in medsebojnem spoštovanju. Izvedeli boste tudi kako krepiti takšno naravnanost tako pri otrocih kot odraslih, ter kako v ta prizadevanja vpreči formalno in neformalno izobraževanje in učenje.

Forum, ki bo potekal 20. januarja 2021 prek spletnega okolja Zoom, so z združenimi močmi pripravili Andragoški center Slovenije (v okviru projekta EPUO), SLOGA, Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč (v okviru projekta #MigratED), ter Slovenska filantropija (v okviru projekta MINT – Mentorstvo za integracijo otrok migrantov). Dodatne informacije najdete na spletni strani dogodka, kjer do 15. januarja 2021 teče prijava.

 

Objavljeno 4. 1. 2021
Učenje na daljavo poteka v polnem zamahu

V času epidemije covida-19 in učenja na daljavo, dejavnosti različnih izobraževalnih ustanov niso zamrle. Nasprotno, obisk nekaterih dejavnosti na daljavo, se je celo povečal. Katere aktivnosti so organizirali na Ljudski univerzi Jesenice in na kakšen način so se jih lotili, so nam predstavile njihove strokovne sodelavke, predavatelji in udeleženci v zanimivem članku.

 

Objavljeno 18. 12. 2020
Pridobite novodobna poslovna znanja in veščine na brezplačnih e-delavnicah

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije v sklopu Kompetentna Slovenije izvaja serijo brezplačnih e-delavnic in usposabljanj, namenjenih vsem zaposlenim, vodjem in kadrovskim delavcem, ki v delavnicah na določeno temo vidijo priložnost za razvoj svoje kariere in kariere svojih zaposlenih. Usposabljanja so namenjena krepitvi mehkih veščin in podjetniških znanj na področjih, ki so opredeljena kot kompetence prihodnosti. Seznam prihajajočih usposabljanj je objavljen na spletni strani.

 

Objavljeno 18. 12. 2020
Zimska izdaja angleških e-Novičk Andragoškega centra Slovenije

Prelistajte zimsko izdajo angleških e-Novičk Andragoškega centra Slovenije in se seznanite, kako se izobraževanje odraslih v Sloveniji spopada s trenutno zdravstveno situacijo. Poglejte v letošnjo izvedbo Tednov vseživljenjskega učenja TVU in kako produktivno sodelujejo Andragoški center Slovenije, kot nacionalna institucija, in drugi zavodi pri številnih mednarodnih projektih. Kako se uvrščamo v evropsko politiko izobraževanja odraslih? Preberite o tem v angleški izdaji e-Novičk.

 

Objavljeno 15. 12. 2020
Decembrske e-Novičke Andragoškega centra Slovenije

Letošnje zadnje e-Novičke Andragoškega centra Slovenije zaokrožajo bogato dogajanje v izobraževanju odraslih in zaključujejo leto 2020. Vsebine prispevkov osvetljujejo številna dogajanja, ki so se odvijala v preteklih mesecih. Novice o pestrem dogajanju v lokalnih okoljih pa so tokrat strnjena v dveh rubrikah, Kotiček je vaš ter Novi koronavirus in mi.

 

Objavljeno 9. 12. 2020
Izkoristite priložnost, preverite in okrepite svoje digitalne spretnosti!

Spletni Vprašalnik Ocenjevanje Spretnosti – SVOS je spletni pripomoček, s katerim je možno brezplačno oceniti lastne spretnosti. Andragoški center Slovenije v sodelovanju z organizacijami za izvajanje SVOS, t. i. lokalnimi točkami po celi Sloveniji, omogoča reševanje vprašalnika vsem odraslim, ki jih zanima, kakšne so njihove spretnosti in kako jih okrepiti. Po reševanju vprašalnika SVOS boste dobili ne samo vpogled v svoje spretnosti, ampak tudi v ponudbo izobraževalnih programov za njihovo izboljšanje. Obrnite se na svojo najbližjo lokalno točko SVOS, ki deluje preko spleta. Dobili boste vse potrebne informacije o SVOS, izobraževanjih, pomoč in svetovanje strokovnjakov.

   

Objavljeno 7. 12. 2020
13. Informativa bo potekala ONLINE

13. Informativa bo potekala 22. in 23. januarja 2021 preko spleta med 9. in 18. uro. Gre za največji vseslovenski predinformativni izobraževalni dogodek, ki se odvija tri tedne pred uradnimi informativnimi dnevi in tako na enem mestu predstavi pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini – od srednjih šol do visokošolskih in podiplomskih programov, dodatnega izobraževanja in usposabljanja, jezikovnih tečajev, vseživljenjskega učenja itd. Je enkratna priložnost, da obiskovalci na enem mestu dobijo vse ustrezne informacije iz prve roke. 

V obeh dneh se na Informativi zvrsti obsežni del strokovnih in praktičnih predavanj, spremljevalni program, delavnice ter sejemska razstava. Več informacij o dogodku najdete na spletni strani https://www.informativa.si