Objavljeno 27. 2. 2021
Izobraževanje na temo vključevanja migrantov v izobraževanje odraslih

Slovenska filantropija vabi na spletno izobraževanje o vključevanju migrantov v izobraževanje odraslih. Izobraževanje, ki bo potekalo 16. in 17. marca 2021, je namenjeno strokovnim delavcem na področju izobraževanja odraslih. Obsegalo bo 16 pedagoških ur. Prijave so možne do 5. marca 2021 preko sistema KATIS – Kataloga programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja. Kontaktna oseba: Franci Zlatar, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., tel.: 01 430 12 88.

 

Objavljeno 27. 2. 2021
Brezplačni tečaji računalništva in fotografije

Ste stari 45 let ali več in imate največ dokončano V. stopnjo izobrazbe? Potem se lahko vključite v brezplačne tečaje računalništva in digitalne fotografije. Priložnost za učenje vas čaka na Mocis Center za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec.

 

Objavljeno 26. 2. 2021
Webinar: Zaupanje je most do vaših sodelavcev in strank

Tema tokratnega srečanja bo zaupanje. Kako lahko zaupamo sodelavcem, ki delajo od doma? Kako zaupamo, da bo delo opravljeno? Kaj storiti, ko je zaupanje porušeno? Odgovore na ta in podobna vprašanja bo predstavila Rozi Bernik, svetovalka za osebni razvoj, na webinarju v  petek, 5. 3., ob 9. uri preko Zoom. Na dogodek se lahko prijavite tukaj.

 

Objavljeno 26. 2. 2021
Webinar: Namesto kritičnega razmišljanja izberite konvergenten način delovanja in razmišljanja

Ali veste, da dobri timi pri svojem delu namesto kritike uporabljajo konvergenco? Prisluhnite Simoni Roškar, podjetnici, komunikatorki in predavateljici na Višji šoli za multimedije v Ljubljani, ki bo predstavila konvergenten način delovanja in razmišljanja. Na brezplačni webinar, ki bo v torek, 2. marca, ob 9.00 uri preko Zoom, se prijavite tukaj.

 

Objavljeno 18. 2. 2021
Februarske e-Novičke Andragoškega centra Slovenije

februarskih e-Novičkah Andragoškega centra Slovenije lahko preberete prispevek o Forumu o učenju in izobraževanju za vključujočo večkulturno družbo, ki smo ga konec januarja soorganizirali ACS, SLOGA, Platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ter Slovenska filantropija.  Pišemo o dogodku v počastitev 100. obletnice rojstva brazilskega izobraževalca Paula Freira, utemeljitelja kritične zavesti in dialoškega izobraževanja. Predstavljamo pa tudi pogovor na temo doseganja ciljev trajnostnega razvoj.  

 

Objavljeno 18. 2. 2021
Spletni tečaji za uspešno izobraževanje na daljavo

Na Arnesu se zavedajo, da je izobraževanje na daljavo za učitelje zelo zahtevno s tehničnega in organizacijskega vidika, zato so pripravili različne množične odprte spletne tečaje – MOST. Udeleženci se bodo naučili, kako lahko izobraževanje uspešno izvajajo tudi na daljavo. Izvajati se bodo začeli 1. marca in bodo pokrivali številna področja. Na brezplačne tečaje se že lahko prijavite na portalu SIO.

 

Objavljeno 5. 2. 2021
Kompetence prihodnosti

Vas zanima, kakšna bo naša prihodnost dela? Še lahko zarišemo jasno ločnico med poslovnim in zasebnim življenjem? Katere kompetence stopajo v ospredje? Kakšni bodo novi načini dela in izobraževanja? Oglejte si predavanje Sande Jerman, ki že vrsto let deluje na podjetniškem in kadrovskem področju. Kliknite na videopovezavo https://www.youtube.com/watch?v=AcgjAVph6TQ

  

Objavljeno 22. 1. 2021
Razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje v študijskem letu 2021/2022

Na spletni stani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen Razpis za vpis v višje strokovno izobraževanje v študijskem letu 2020/2021. Glede na epidemiološko situacijo bosta informativna dneva organizirana v petek, 12. februarja 2021, ter v soboto, 13. februarja 2021 na daljavo. 

 

Objavljeno 22. 1. 2021
Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2021/2022

Na spletni stani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2021/2022. V njem lahko najdete informacije o razpisu, novostih, informativnih dnevih, prijavno-vpisnem postopku, pa tudi o razpisu za vpis v dijaške domove. 

   

Objavljeno 18. 12. 2020
Pridobite novodobna poslovna znanja in veščine na brezplačnih e-delavnicah

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije v sklopu Kompetentna Slovenije izvaja serijo brezplačnih e-delavnic in usposabljanj, namenjenih vsem zaposlenim, vodjem in kadrovskim delavcem, ki v delavnicah na določeno temo vidijo priložnost za razvoj svoje kariere in kariere svojih zaposlenih. Usposabljanja so namenjena krepitvi mehkih veščin in podjetniških znanj na področjih, ki so opredeljena kot kompetence prihodnosti. Seznam prihajajočih usposabljanj je objavljen na spletni strani.

 

 

Objavljeno 9. 12. 2020
Izkoristite priložnost, preverite in okrepite svoje digitalne spretnosti!

Spletni Vprašalnik Ocenjevanje Spretnosti – SVOS je spletni pripomoček, s katerim je možno brezplačno oceniti lastne spretnosti. Andragoški center Slovenije v sodelovanju z organizacijami za izvajanje SVOS, t. i. lokalnimi točkami po celi Sloveniji, omogoča reševanje vprašalnika vsem odraslim, ki jih zanima, kakšne so njihove spretnosti in kako jih okrepiti. Po reševanju vprašalnika SVOS boste dobili ne samo vpogled v svoje spretnosti, ampak tudi v ponudbo izobraževalnih programov za njihovo izboljšanje. Obrnite se na svojo najbližjo lokalno točko SVOS, ki deluje preko spleta. Dobili boste vse potrebne informacije o SVOS, izobraževanjih, pomoč in svetovanje strokovnjakov.