Objavljeno 7. 4. 2021
Najava razpisa ASI – nova sredstva za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je na spletni strani objavil novico o novem razpisu v okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI, na katerem bodo podjetja lahko pridobila sredstva za usposabljanja svojih starejših zaposlenih, s poudarkom na usposabljanjih iz digitalnih veščin. Skupna okvirna višina razpoložljivih nepovratnih namenskih sredstev JR ASI 2021 bo 4.7 milijona EUR. Razpis bo objavljen predvidoma v petek, 16. 4. 2021. Vlogo pa bo možno oddati od 19. do 23. 4. 2021.

Podrobneje bo vsebina razpisa predstavljena 13. in 15. aprila 2021 na informativnih e-delavnicah. Prijava na delavnici.

 

 Objavljeno 2. 4. 2021
Izšla spomladanska izdaja angleških e-Novičk Andragoškega centra Slovenije

V spomladanski izdaji angleških e-Novičk predstavljamo dejavnosti na področju izobraževanja odraslih v Sloveniji in širše. Med drugimi akcijami smo se pridružili petletni kampanji „Mi smo ALE“, ki se je začela 22. marca, in bo povezala privržene učenju in izobraževanju odraslih iz vsega sveta. Poročamo o izdaji priročnikov in publikacij, ter o začetku izvajanja javne službe. Preberite tudi druge članke in spoznajte vključevanje slovenskih projektov v evropski izobraževalni prostor.

 

Objavljeno 30. 3. 2021
Uporaba sodobnih spletnih omrežij za izobraževanje odraslih

Ljudska univerza Radovljica organizira izobraževanje o digitalnem marketingu, kjer boste spoznali, kako Facebook in Instagram uporabiti za uspešno oglaševanje izobraževalnih programov in pridobivanje udeležencev. Pridobili boste nove ideje in predloge, s katerimi si boste pomagali do boljših in prepoznavnih objav in oglasov. Izobraževanje bo praktično naravnano, zato boste lahko pridobljeno znanje takoj uporabili v praksi. 40 urno izobraževanje se bo pričelo 7. aprila in bo potekalo preko aplikacije Zoom. Več informacij dobite na spletni strani.

 

Objavljeno 26. 3. 2021
Spletna pogovora: Podjetnik in umetnik?, Podjetnik, obrtnik in founder

Vabljeni na spletna pogovora, ki ju bo vodil ustanovitelj in CEO podjetja Baltazar Consulting, Blaž Branc. Pogovor, z naslovom Podjetnik in umetnik?, ki bo v torek, 30. marca, ob 13. uri, bo tekel o problemu današnje družbe: kreativni, umetniški posamezniki se spopadajo s svetom podjetništva in tržno logiko. 13. aprila vabljeni na drugi spletni pogovor, z naslovom Podjetnik, obrtnik in founder. Namenjen bo vsem, ki imate obrt, manjše storitveno podjetje, startup ali pa nimate podjetja, ga pa nameravate v kratkem odpreti. Več informacij o dogodkih dobite na spletni strani.

 

Objavljeno 25. 3. 2021
Predstavitev Navodil VIZ ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu 

V prihajajočem tednu ni načrtovanih sprememb pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na področju srednješolskega izobraževanje, višješolskega izobraževanja in izobraževanja odraslih, kljub temu, da smo v Sloveniji priča slabšanju epidemiološke slike, so zapisali v novi okrožnici MIZŠ.

Izpostaviti pa velja povabilo na predstavitev Navodil vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV-2 v zavodu, ki ga organizira Epidemiološka služba NIJZ. Predstavitev bo tekla v živo (NIJZ YouTube Livestream) v petek, 26. marca 2021, ob 9. uri. Povezavo do predstavitve bodo zavodi prejeli dan pred dogodkom, v četrtek, 25. marca 2021. Vprašanja lahko zastavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/126648 do četrtka, 25. marca 2021, do 10. ure.

 

Objavljeno 17. 3. 2021
Tretja letošnja številka e-Novičk

V marčevski številki e-Novičk Andragoškega centra Slovenije predstavljamo novice iz domačega in mednarodnega dogajanja na področju izobraževanja odraslih. Poročamo o virtualnem obisku nizozemske delegacije predstavnikov ministrstva za šolstvo, kulturo in znanost ter občin, ki jih je zanimal slovenski pristop za razvoj kakovosti izobraževanja odraslih, ter o okrogli mizi z naslovom Glas raziskovalcev: Vzgoja in izobraževanje v času pandemije, ki jo je organizirala Zveza društev pedagoških delavcev Slovenije. V novi tematski rubriki lahko preberete zanimive prispevke na temo Migracij in izzivov večkulturnosti, zanimive prispevke pa objavljamo tudi v drugih rubrikah.

  

 Objavljeno 18. 12. 2020
Pridobite novodobna poslovna znanja in veščine na brezplačnih e-delavnicah

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije v sklopu Kompetentna Slovenije izvaja serijo brezplačnih e-delavnic in usposabljanj, namenjenih vsem zaposlenim, vodjem in kadrovskim delavcem, ki v delavnicah na določeno temo vidijo priložnost za razvoj svoje kariere in kariere svojih zaposlenih. Usposabljanja so namenjena krepitvi mehkih veščin in podjetniških znanj na področjih, ki so opredeljena kot kompetence prihodnosti. Seznam prihajajočih usposabljanj je objavljen na spletni strani.