Program usposabljanja za izvajalce programa Opismenjevanje v slovenščini za odrasle govorce drugih jezikov (z dodatkom za mladoletnike – prosilce za mednarodno zaščito)

Ime izobraževalnega programa
Ime programa: Program usposabljanja za izvajalce programa Opismenjevanje v slovenščini za odrasle govorce drugih jezikov (z dodatkom za mladoletnike – prosilce za mednarodno zaščito)
Naziv poklicne/strokovne izobrazbe: /
Javna veljavnost programa
Javna veljavnost programa: Ne, program ni javnoveljaven
Strokovni svet: /
Vrsta izobraževanja (razvrstitev po KLASIUS-SRV)
1. raven: 30 Dopolnilno izobraževanje
2. raven: 30000 Dopolnilno izobraževanje
Področje izobraževanja (razvrstitev po KLASIUS-P)
1. raven: 01 Izobraževalne znanosti in izobraževanje učiteljev
2. raven: 0119 Izobraževalne znanosti in izobraževanje učiteljev, drugo
Potrebni pogoji za vpis v program
Za vpis v program ni potrebno izpolniti nobenih pogojev
Vsebina programa
Ciljne skupine: /
Način izpeljave: /
Vsebina programa: Program usposabljanja za izvajalce programa Opismenjevanje v slovenščini za odrasle govorce drugih jezikov (z dodatkom za mladoletnike – prosilce za mednarodno zaščito) (krajše Opismenjevanje) je namenjen učiteljem in učiteljicam, ki so končali dodiplomski in magistrski študijski program slovenistike, slovenskega jezika ali razrednega pouka ter kulturnim mediatorjem in mediatorkam, ki bodo poučevali ali sodelovali v programu Opismenjevanje. Namen programa Opismenjevanje je opismenjevanje oseb z nizko ravnjo pismenosti (odraslih govorcev drugih jezikov, mladoletnikov), katerih prvi jezik ni slovenščina. Program ima dodatek s specifičnimi vsebinami in navodili za izvedbo za mladoletnike – prosilce za mednarodno zaščito, stare od 15 do 18 let. Izvaja se lahko tudi kot pripravljalnica na osnovno šolo za odrasle. Večina mladoletnikov - prosilcev za mednarodno zaščito ter mladoletnikov brez spremstva se vključuje v osnovno šolo za odrasle, kjer je pomembno, da se čimprej opismenijo v slovenščini, saj brez znanja jezika države sprejema težko sledijo učnim vsebinam in učnemu procesu v šoli.
Spletna stran programa: https://moj.acs.si/program/244/program-usposabljanja-za-izvajalce-programa-opismenjevanje-v-slovenscini-za-odrasle-govorce-drugih-jezikov-z-dodatkom-za-mladoletnike-prosilce-za-mednarodno-zascito
Drugo: Zaradi zagotavljanja varnosti v zvezi z virusom SARS-CoV-2 je število mest (v predavalnici) omejeno na največ 15 oseb.
Trajanje programa
Trajanje: Ure: 24 pedag. ur
Kraj izvajanja programa
Kraj izvajanja: Ljubljana
Termin izvedbe programa
Termin:
  • 23.9.2020 - 24.9.2020 Andragoški center Slovenije
Cena programa
Cena: /
Drugo (cena): /
Oseba za stike
Ime in priimek: dr. Anita Jug Došler
Telefonska številka: 01/5842 580
Elektronski naslov: anita.jug.dosler@acs.si
Naziv ustanove Kraj izvajalca
Andragoški center Republike Slovenije;  Ljubljana